Over Formit

Ontwerpen, ontwikkelen en produceren van producten uit kunststof plaatmateriaal

Formit BV is al bijna 25 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van behuizingen en halffabrikaten uit kunststof plaatmateriaal. Door geen gebruik te maken van mallen of matrijzen zijn de initiële kosten laag en de ontwikkel- en doorlooptijden kort. Onze productietechniek is dus uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote series.

Ook een behuizing samen met ons ontwerpen en vervolgens laten produceren? Stuur een schets of (3D) tekening en je krijgt binnen enkele dagen feedback op maakbaarheid of direct een offerte.
Marktgericht

De producten worden toegepast in diverse branches; medisch, laboratorium, elektronisch, machine- en apparatenbouw. Door de opgebouwde expertise op het gebied van productontwikkeling en productie, kunnen wij aan de hand voor uw ideeën het optimale product leveren. De bijkomende flexibiliteit en het integrale kostenbewustzijn dat door de markt gevraagd wordt, spelen daarbij een belangrijke rol.

Maatwerk

Formit BV investeert continu in kennis, kunde en productietechnieken om u zo efficiënt mogelijk van dienst te zijn. De focus ligt daarbij op het innovatief zoeken naar de beste oplossing voor onze klanten, zodat dit voor hen direct een meerwaarde oplevert.

Team

Onze 3 engineers werken uw wensen technisch uit tot een productontwerp. Vervolgens staan er voor de productie ca. 20 vakmensen ter beschikking. De rest van ons team zorgt voor een correcte logistieke en administratieve afhandeling.

Laatste nieuws

    We starten het beursseizoen met de “Kunststoffenbeurs 2023” in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch. Dit is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,…

Technologie

De technologie waarmee Formit BV haar behuizingen en halffabrikaten produceert is gebaseerd op kunststof plaatwerk.

1998

oprichting Lenting Plastics (inpandige bovenverdieping), 3 medewerkers

1999

verhuizing naar Waalreseweg 17, Valkenswaard (240m2 bedrijfshal), 5 medewerkers

2003

Jaaromzet 1 miljoen euro

2011

uitbreiding bedrijfshal (totaal 650m2 bedrijfshal)

2019

verhuizing naar Dragonder 6, Valkenswaard (huidige locatie, 1400m2 bedrijfshal)

1999

doorstart onder nieuwe naam Formit BV, opgericht door Jack Keulen en Peter Adema

2002

verhuizing naar Dragonder 15b,
Valkenswaard (300m2 bedrijfshal)

2007

15 medewerkers

2014

overname door Stef Morssinkhof