Formit > Over Formit

Over
Formit

Ontwerpen, ontwikkelen en produceren van producten uit kunststof plaatmateriaal


Formit is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van behuizingen en halffabrikaten uit kunststof plaatmateriaal. Door geen gebruik te maken van mallen of matrijzen zijn de initiële kosten laag en de ontwikkel- en doorlooptijden kort. Onze productietechniek is dus uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote series.

 

Maatwerk
Formit investeert continu in kennis, kunde en productietechnieken om u zo efficiënt mogelijk van dienst te zijn. De focus ligt daarbij op het innovatief zoeken naar de beste oplossing voor onze klanten, zodat dit voor hen in hun markt direct een meerwaarde oplevert. 

 

Marktgericht
De producten worden toegepast in diverse branches; medisch, laboratorium, elektronisch, machine- en apparatenbouw. Door de opgebouwde expertise op het gebied van productontwikkeling en productie, willen wij voor uw ideeën het optimale product leveren. De bijkomende flexibiliteit en het integrale kostenbewustzijn dat door de markt gevraagd wordt, spelen daarbij een belangrijke rol.

 

Team
Onze 3 engineers werken uw wensen technisch uit tot een productontwerp. Vervolgens staan er voor de productie ca. 15 vakmensen  ter beschikking.  De rest van ons team zorgt voor een correcte logistieke en administratieve afhandeling.

 

Hylite
Naast de kunststof producten hebben we ook jarenlange ervaring met het bewerken van het hoogwaardige sandwichmateriaal Hylite. Hierbij moet o.a. worden gedacht aan toepassingen in de officebranche (ringbanden, presentatiekoffers, omslagen e.d.) en de ergonomische branche (Laptopstandaards, documenthouders).

Technologie


De technologie waarmee Formit haar behuizingen en halffabrikaten produceert is gebaseerd op kunststof plaatwerk. Eerst wordt in samenspraak met de klant een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp wordt daarna vertaald in een 3D CAD model. Vervolgens worden ...

meerlees meer

Nieuws


Omdat we bij Formit BV dagelijks bezig zijn met het vernieuwen, verbeteren en sneller produceren van producten hebben we de afgelopen tijd flink geïnvesteerd. Zo hebben we ons machine park uitgebreid met Co2 lasersnij- en graveermachine. ...

meerlees meer